PINGVINER
The Rockhopper
Klipphopparpingvin
 
Pingviner - de mest underbara varelser jag vet (tätt följda av katter förstås). Pingviner har varit min passion sedan 1983 då jag fick en affisch med en Klipphopparpingvin från Skansen. Sedan dess har jag samlat pingvingrejer. Och Klipphopparen är fortfarande min favoritpingvin!

Jämfört med andra är min samling mycket liten, men jag är mycket förtjust i den och den växer hela tiden. Jag köper det jag har råd med och som jag tycker om, de flesta av mina pingviner är gåvor. För närvarande är de jag tycker bäst om ett Martiniglas med en handgraverad pingvin, speciellt beställd till mig; ett par kristallpingviner, en underbar tändare och min flanellpyjamas. Och jag älskar det mesta av det andra också!

För att nämna några saker - duschdraperi, badrumsmattor, toalettborste, ölglas, flasköppnare, tvålpumpsflaska, pennvässare, kökstimer. Handgjorda lerpingviner på stenar. Mjuka Pingus (och åtskilliga andra mjukispingviner). Fem inramade affischer, en oljemålning och en målning av Lasse Åberg. T-shirts. Parfym, choklad, tvålkopp, sugrör, tandborste, pennburk, suddgummi, anteckningsblock, temuggar, kylskåpsmagneter. Massor av kalendrar, vykort, dekaler och dylikt. En dag hoppas jag kunna ta foton av samlingen och förevisa den här.

En hel del av pingviner är samlade i en bokhylla, men jag fösöker att använda många runt om i huset. Båda badrummen är fulla med pingviner, affischer och målningar sitter uppe på väggarna, de verkligt dyra i kristall m m finns på en särskild hylla.
 


 
Jag älskar pingviner! Så enkelt är det. För mig är de en ganska fantastisk varelse på många sätt, men mest älskar jag antagligen dem för att de är vackra och gulliga. Jag kan inte säga att jag vet jättemycket om dem - jag tittar och jag samlar, det är allt. Men om du tittar på min länksamling så hittar du många sidor med pingvinfakta (förutom de som jag själv kan erbjuda). På Internet har jag mött många vänner med pingviner som ett gemensamt intresse och livspassion. Om du samlar pingviner, så är du inte ensam! De finns så många samlare där ute om jag ska döma på antalet mail och gästboksinlägg jag har fått - och det är bara de som har råkat hitta till min hemsida och tagit sig tid till att skriva. I min egen familj finns två pingvinsamlande bröder (och en syster som samlar grodor och mamma som samlar tomtar). Min dotter har en riktigt fin ängelsamling redan, men förstås så vet man inte om hon vill fortsätta med det när hon är äldre.
 

Har jag en pingvindröm? Ja. Jag skulle tycka det vore underbart att åka till Antarktis. Jag är tämligen säker på att jag aldrig kommer att göra det (dyrt och kallt), så plan B får räcka: Jag skulle vilja vara riktigt nära en pingvin, kanske t o m röra vid en. En annan dröm är att ha en av de bästa pingvinhemsidorna på Internet.....


 
I juni -98 skaffade jag äntligen min pingvintatuering, något jag velat göra i många år. Det är en Chilly Willy på min axel och den blev verkligen jättebra. Foton HÄR.

I maj -99 skrev jag ett litet föredrag i skolan om pingviner och mitt intresse för dem. Det är på svenska. Du får gärna använda delar av det om du vill, kanske kan det hjälpa dig i skolan. OBS! Ta inte hela ord för ord, det är både fusk och olagligt. Ladda ner Word-filen nedan.

Föredrag om Pingviner på svenska
 

Till att börja med, varför inte testa min desktopspingviner samling! Du kommer att hitta desktopsdjur, typsnitt, ikoner m m!


 


Dessa är gåvor till mig från en vän, var snäll och ta inte!
 

GÄSTBOK
 

För mer djur, besök mitt Animalia!

Uppdaterad 2002-03-21
 


 

Pingvinlinje från Vikimouse.